Horssen

Horssen2022-01-31T11:34:13+01:00

Horssen

Het karakteristieke Horssen ligt als enige kern ten zuiden van de provinciale weg en heeft zo’n 1.600 inwoners. Horssen ligt in het hart van Maas en Waal en haar inwoners zijn door deze ligging binnen enkele minuten in de nabijgelegen dorpen. Het dorp laat zich kenmerken door haar rustige sfeer en prachtige omgeving.

Gemoedelijk en gastvrij

Van de vijf gemeentelijke kernen is Horssen misschien nog wel het meest tekenend met haar karakteristieke boerderijen en evenwichtig ingepaste nieuwe woningen. Het dorp kent maar liefst drie kerken, een mooi hertenkamp en een “heerlijk” bos. Het dorp is dan ook meer dan geschikt voor fietstoeristen om aan te doen tijdens hun tocht.

Horssen is een hechte gemeenschap maar tegelijkertijd ook gastvrij en toegankelijk. Precies zoals Kernachtig Druten de gemeenschap in haar gemeente graag ziet. De jaarlijkse kermis is misschien wel één van de beste kermissen van de provincie en trekt bezoekers uit de weide omtrek.

Kansen voor de agrarische sector

Het boerenland hoort in boerenhand. We hebben veel waardering voor de boeren in de veeteelt, land- en tuinbouw; zij vormen één van de belangrijkste pijlers in ons rivierenland. We willen dat de agrarische sector, op een verantwoorde wijze, kan blijven groeien en niet onnodig gehinderd wordt. Wat Kernachtig Druten betreft, krijgen agrariërs de ruimte voor nevenactiviteiten op het gebied van recreatie, toerisme, natuurbeheer of andere bedrijvigheid.

Voorzieningen op niveau

Horssen kent een drukbezocht dorpshuis met een multifunctionele sportzaal. Hierdoor zijn er volop mogelijkheden voor de vele verenigingen die Horssen rijk is. Een dorpshuis dat hoog scoorde als “Dorpshuis van het jaar” van Omroep Gelderland. Ook zijn er met regelmaat “Splash” feestavonden die druk worden bezocht door de jeugd uit de gehele regio.

Voor de buitensporten, zoals voetbal en tennis zijn er ook fraaie voorzieningen in Horssen te vinden. Kernachtig Druten staat voor het behoud van voorzieningen, sport en onderwijs in al haar kernen.