Deest

Deest2022-01-31T11:29:37+01:00

Deest

Deest kent een kleine 1.800 inwoners. Nog steeds is aan de dijk te zien dat het leven zich vooral op en aan de dijk afspeelde. Zowel om te wonen, maar ook om te werken, zo blijkt wel uit de ligging van de oude steenfabriek(en).

Volop in beweging

Deest is een dorp met een bruisend verenigingsleven. Er heerst een grote samenhorigheid binnen het dorp, dat maakt dat er in 2017 een vernieuwd dorpshuis is gerealiseerd, genaamd ‘Het Trefpunt’. Dit is een ontmoetingsplek voor jong en oud.

In 2017 is een start gemaakt met de aanleg van een haven in de uiterwaarden in Deest. Vanaf 2018 zullen vanuit deze haven, in de komende jaren, miljoenen tonnen zand worden afgevoerd. Zand dat is gewonnen in Winssen bij ontzandingsproject Geertjesgolf.

Naar buiten in Deest

Een rondje langs de Uivermeertjes leent zich bij uitstek voor een mooie wandeling met uw hond, of voor het afleggen van een sportief (Storm)parcours. Ook de leden van Hengelsportvereniging Deest kunnen zich uitleven aan het heldere water. Nergens anders in de regio treft u blauwer water aan dan hier. Stichting De Uivermeertjes, waarin de gemeente, het zandwinningsbedrijf, natuur- en hengelclubs vertegenwoordigd zijn, zorgt er voor dat dit een prachtig stukje natuur blijft. Een mooi voorbeeld van samenwerking en betrokkenheid.

Buitendijks, in de Afferdense en Deester Waarden treft u prachtige natuur aan de rivier. Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor de plannen van natuurontwikkeling. Als Kernachtig Druten willen we een ruime recreatieve openstelling van de natuur in de uiterwaarden van onze gemeente. Wij dragen dan ook graag bij aan de opening en promotie van de hernieuwde uiterwaarden.